Lidback var mannen bakom Farbror Eberhards koffert

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Bilden av Paul Gustaf Lidback är en målning.
Foto: Hammarö hembygdsförening
Paul Gustaf Lidback var i princip släkt med hela det Värmland som gett svensk kultur de mest självständiga människorna och färgstarkaste individerna. Så beskrivs han i Hammaröboken där han avhandlas under kapitlet Folklynne och original.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.