Kosläpp signal för grönbete

Nyheter
PUBLICERAD:
På Östra Vee finns totalt 240 nötkreatur varav 90 kor som ska släppas ut på lördag.
Foto: Britta Staake
Det råmas och idisslas i ladugården på Östra Vee i Väse. Här lever korna sitt eget liv, mjölkas när de själva vill och ställer sig under borsten när de vill bli kliade på ryggen. Men på lördag öppnas dörrarna och de kan rusa ut på ängen. Östra Vee är en av de gårdar som bjuder in allmänheten för kosläpp.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.