Coop köper Netto

Näringsliv
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Nettos butiker i Sverige köps av Coop.
Foto: Roland Svensson
Coop Butiker och Stormarknader AB köper upp Nettos butiker i Sverige. I affären ingår alla de 163 butikerna, som finns bland annat i Skövde, Tibro och Hjo.

Förvärvet betyder att butikerna på sikt kommer att stöpas om till Coops butiksformat. Säljare är danska Salling Group, som driver Nettobutiker i flera länder och avtalet om överföring av verksamheten omfattar även de 2 000 anställda i Netto.

– Vi tar idag ett historiskt steg när vi på Coop Butiker & Stormarknader går från 240 till 400 butiker. Netto har på ett skickligt sätt byggt upp ett starkt butiksnät i södra Sverige, som vi nu ser fram emot att satsa på och utveckla vidare som Coop, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker & Stormarknader, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.