Modernisering av en 30 gammal lag

Nyheter
PUBLICERAD:
Den nya lagen och förordningen är en modernisering och anpassning till dagens villkor och djurhållning. Den tidigare lagen var 30 år gammal.
Foto: Eeg, Jon
Den nya djurskyddslagen ger Länsstyrelserna bättre möjligheter att agera då det finns misstankar om att djur far illa. Samtidigt som denna började gälla trädde också en ny djurskyddsförordning i kraft.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.