Mizzi Pollack drev hönseri och pensionat

Nyheter
PUBLICERAD:
Ett resande teatersällskap besöker Möviken och fru Mizzi Pollak på Hammarön sommaren 1945. Sällskapets ledare Elsa Carlsson, Mimi Pollaks son Lars Lundell, Mimi Pollak, Einar Axelsson, Anita Björk och Olof Bergström. Samtliga skådespelare var knutna till Dramaten.
Foto: Dan Gunner
Den musikaliska Mizzi Pollack, mamma till Mimi Pollack, drev ett hönseri på Hammars udde. Här hade hon även anlagt en trädgård och hade ett pensionat.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.