Hoppa till huvudinnehållet

Brasa och eldshow ställs in på grund av brandrisk

Publicerad:
Reporter Britta Staake
Britta Staake
britta.staake@kt.se
Valborg firas traditionsenligt med vårtal och musik men på grund av brandrisken blir det utan eldar.
Valborg firas traditionsenligt med vårtal och musik men på grund av brandrisken blir det utan eldar. Foto: Maurizio Gambarini

Vårtal, musik och godisregn. Men ingen eldshow eller brasa.

Så firas valborg i Hammarö kommun.

Beslutet att utföra vårfirandet utan brasa togs efter rekommendation från räddningstjänsten. Räddningstjänsten som i vanliga fall är på plats under hela evenemanget och tänder brasan åtar sig inte uppdraget med tanke på att brandrisken är för stor. Därför har arrangören beslutat att fira in våren utan den planerade eldshowen och brasan.

Valborgsfirandet i Lillängsviken startar halv sju med godisregn. Därefter uppträder Skoghalls musikkår innan det är dags för Juni.

Sång och eld

Sedan kommer körsångare från Hammarö församling att sjunga in våren. I syfte att öka säkerheten kommer Hammarö kommun att stänga av Lillängsvägen från korsningen Vattenverksvägen och söderut mellan klockan halv sex och nio på kvällen.

Detta innebär att boende i området har begränsad framkomlighet under den här tiden och kommunen hoppas att de boende har överseende med detta.

Även vid Lövnäskyrkan blir det valborgsfirande. Här startar aktiviteterna klockan sju. Det kommer att finnas lotterier, kaffeservering utomhus, korv och en tipspromenad anordnas. För musiken svarar Tingvallakyrkans musikkår och Valborgskören samt Lina Svensberg. Årets vårtal hålls av Peter Franke, ledarskribent vid Värmlands Folkblad.

Artikeltaggar

Hammarö kommunNyheterRäddningstjänsten

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.