Hoppa till huvudinnehållet

Konsert för alla sinnen

Publicerad:
Reporter Britta Staake
Britta Staake
britta.staake@kt.se
Ida Ehrling, Frans Jutered och Julienne Wetterlund Ericsson känner på vattnet i dopfunten under överinseende av Julia Ehrling, Olivia Jutered och Hanna Wetterlund.
Ida Ehrling, Frans Jutered och Julienne Wetterlund Ericsson känner på vattnet i dopfunten under överinseende av Julia Ehrling, Olivia Jutered och Hanna Wetterlund. Foto: Britta Staake

Vifta med händerna, plaska i dopfunten, kolla en spegel och kryp sedan iväg en liten sväng...

När det anordnas babykonsert i Skooghalls kyrka aktiveras alla sinnen.

Under onsdagen samlades ett 20-tal barn med lika många föräldrar i Skoghalls kyrka.

– Det är andra gången vi arrangerar babykonsert, sa Katrina Haster, pedagog. Det är kyrkans personal som sjunger och spelar. Förra gången var det ännu fler, omkring 80 barn och vuxna sammanlagt.

Babykonserterna vänder sig till föräldrar med barn upp till ett års ålder och många hade nyligen börjat upptäcka världen. Det märktes när de träffades då många armar sträcktes ut mot de jämngamla och händer ville gärna känna.

Alla samlades kring en mjuk matta på golvet innan musiken och sången började. Att krypa omkring var givetvis helt okej.

Under en babykonsert är det helt okej att krypa iväg en sväng.
Under en babykonsert är det helt okej att krypa iväg en sväng. Foto: Britta Staake

Kyrkans personal stämde upp i sånger, vinkade och gjorde rörelser. Under tiden passade barnen på att utforska miljön, någon tog danssteg stöttad av en förälder.

Efter sången blev det en vandring mellan olika stationer då barnen bland annat kunde utforska ljus, speglar och känna på vattnet i dopfunten.

Julia Ehrling med dottern Ida Ehrling, åtta månader, Hanna Wetterlund med Julienne Wetterlund Ericsson, sju månader, och Olivia Jutered med Frans Jutered, åtta månader, var några av dem som fanns på plats.

– Vi går på babyrytmik också, sa Julia Ehrling.

– Det här är ett bra sätt att träna på att vara bland folk, tyckte Hanna Wetterlund. Dt är fint att det är gratis.

– Jättebra, ansåg Olivia Jutered. Frans tycker det är roligt att det händer något. Och det här är nog lika mycket för oss.

Artikeltaggar

Hammarö kommunKonserterNyheterSkoghall

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.