Hoppa till huvudinnehållet

Restaurang i ny regi

Publicerad:
Erica Engström och Therese Boström är nya ägare till Möruddens Brygga som öppnar i maj.
Erica Engström och Therese Boström är nya ägare till Möruddens Brygga som öppnar i maj. Foto: Britta Staake

Therese Boström och Erica Engström tillbringade mycket av sin uppväxt vid Mörudden. De har länge velat göra något tillsammans och nu står det klart att de är nya ägare till Möruddens Brygga som kommer att få namnet Restaurang Udden.

De tar över restaurangen efter Anna Alfredsson som beslutat att stänga efter fem års verksamhet.

– Hon byggde upp restaurangen från att nästan ingen visste att den fanns. Vi vill starta som Anna avslutade, säger Therese Boström. Sedan kan det bli våra egna arrangemang, vi har 1 000 idéer.

Jobbar med inredning

Therese Boström arbetar i dag på Input Interiör men kommer att sluta för att ägna sig på heltid åt restaurangen. Erica Engström jobbar på Kinnarps vilket hon kommer att fortsätta med på deltid.

– Resten av tiden kommer jag att jobba i restaurangen. Men det kommer säkert att bli heltid i alla fall.

I dagarna har de även skrivit kontrakt med Sebastian Tornberg som anställts som kökschef.

– Han kommer att börja arbeta här i mitten av april och vi tänker öppna i maj. Under sommaren kommer vi att ha mer personal, det blir ju högsäsongen här.

Köket är helt nytt sedan det renoverades efter en brand 2015.
Köket är helt nytt sedan det renoverades efter en brand 2015. Foto: Britta Staake

Vänerutsikt

Köpet avser själva restaurangrörelsen, lokalen arrenderas. Läget är perfekt för en restaurang med utsikt över Vänern och närheten till campingen.

Inredningen kommer att behållas även om de båda tjejerna så småningom kommer att tillföra sin egen touch. Köksdelen är helt ny, uppbyggd efter en brand som inträffade i december 2015. Själva restaurangen klarade sig utan skador.

Therese Boström och Erica Engström är båda från Hammarö även om Erica Engström numera bor i Karlstad.

– Vi är gamla kompisar och har länge känt att vi ville göra något tillsammans. Vi tror att vi kommer att passa bra ihop.

Att det skulle bli just en restaurang var ingen självklarhet. Båda jobbar inom inredningsbranschen men det var inte inom den genren de tänkte i första hand.

Brinner för service

Erica Engström arbetade extra inom restaurangvärlden för många år sedan medan det är nytt för Therese Boström.

– Fast vi har ju jobbat inom serviceyrket i många år. Vi känner mycket folk och brinner frö service. Det här ska ju vara ett ställer dit man kommer frö att må bra.

De båda kände Anna Alfredsson sedan tidigare och det var när de pratade med henne som idén föddes.

– Vi visste att restaurangen var till salu och det här känns bra, den är lagom, inte för stor.

Inne i restaurangen finns 70 sittplatser, på uteserveringen omkring det dubbla. I anslutning till uteserveringen fins en paviljong som brukar vara populär vid bokningar.

Therese Boström och Erica Engström har tillbringat mycket tid i området. Nu öppnar de snart sin Restaurang Udden.
Therese Boström och Erica Engström har tillbringat mycket tid i området. Nu öppnar de snart sin Restaurang Udden. Foto: Britta Staake

– Vi kommer att ha en restaurang dit man kan komma oanmäld men även bokningar.

Bokningar och event

Under juni-augusti hålls det öppet även på kvällarna men resten av året blir det luncher, bokningar och event. Det kommer också att serveras julbord.

När det gäller maten kommer de att satsa på vanlig restaurangmat, kött, fisk och en barnmeny.

– Vi kommer att ha få men vällagade rätter och kommer eventuellt att kunna handla från lokala fiskare. Kökschefen är mycket för närodlat

Artikeltaggar

FöretagandeHammarö kommunKrogarNyheter

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.