Hoppa till huvudinnehållet

Nu startar hallbyggena

Publicerad:
Foto: Hammarö kommun

Två nya idrottshallar ska byggas vid Hammarlundens skola. I måndags startade byggnationen med markarbeten för hallarna som ska placeras på grusplanen sydväst om skolans 7-9-område.

Det var i december som kommunfullmäktige tog beslutet om att bygga två nya idrottshallar varav en ska fungera som ersättningslokal i väntan på att den nya skolan står klar.

Även moduler

Men alla elever kommer inte att placeras i den tillfälliga "skollokalen". Dessa kommer i stället att få sin undervisning i moduler under den tid som rivningsarbeten och byggnation pågår.

Ersättningsskolan kommer ligga väster om den befintliga skolan.

Under sommaren kommer modulen att ställas i ordning så att den är klar att tas i bruk inför höstterminens start i augusti.

Byggnationerna kommer att påverka området kring Hammarlundens skola. I syfte att skapa en säker trafiksituation för elever, de som bor i området och andra trafikanter kommer Lövnäsleden att breddas.

Nya infarter från Lövnäsvägen och Lövnäsleden kommer att anläggas och breddningen kommer att göras i direkt anslutning till den nya infarten som kommer att ställas i ordning för byggtrafik. På vägsträckan kommer också den maximerade hastigheten att sänkas under byggtiden.

Säkrare GC-vägar

När det gäller gång- och cykelvägar kommer även dessa tillfälligt att ledas om under tiden byggnadsarbetena pågår. Det gäller gång- och cykelleder från såväl Lövnäsleden som Lövnäsvägen. Även detta sker i syfte att skapa en säker trafikmiljö för gående och cyklister.

Artikeltaggar

ByggnationHammarlundens skolaHammarö kommunNyheterVägar

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.