Sjöstedt kräver mer för att släppa fram Löfven

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vänsterpartiet släpper inte fram S-ledaren Stefan Löfven som statsminister i nuläget, meddelade V-ledaren Jonas Sjöstedt på måndagen.
– Vi ser problem. Vi är både förvånade och besvikna över hur långt höger ut Stefan Löfven varit beredd att gå. Det skulle bli den mest högervridna socialdemokratiska regering Sverige sett.

Det säger Jonas Sjöstedt efter att på måndagen ha träffat talmannen Andreas Norlén.

Enligt SVT säger Jonas Sjöstedt:

– Jag har träffat talmannen och meddelat tre saker. 1. Det är inte rimligt med statsministeromröstningen på onsdag. Då får han välja att föra fram Kristersson 2. V vill ha Löfven som statsminister. 3. Vi vill hitta lösningar de kommande dagarna. Vi kan inte rösta gult om läget inte ändras.

Vid en presskonferens klockan 15 på måndagen meddelade talmannen Andreas Norlén att statsministeromröstningen förskjuts i två dygn.

– Om nu flera partiledare ber om viss ytterligare tid och det innebär att regeringsbildningen därmed går att lösa kan jag inte neka viss förlängning, säger Andreas Norlén enligt Nyhetsbyrån TT.

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.